Ez az egyik kedvenc sós süteményem. Szerepelt már a blogon egy másik sajtos roló recept. Az egy besameles alapú volt. Finom volt az is, de ez fényévekkel finomabb és sokkal inkább hasonlít a cukrászdaira. Könnyebb, lágyabb a krémje. Én ezek után biztos, hogy mindig ez alapján fogom készíteni. A kép nem a legjobb, de legalább saját készítésű. Higgyétek százszor finomabb annál, ahogy kinéz.
A receptet itt találtam.
Sajtos roló
Hozzávalók:
- 1 cs fagyasztott leveles tészta
- 5 dl tejszín
- 4 tojássásrgája
- 1 db tömlős sajt
- 20 dkg trappista sajt (lereszelve)
- 20 dkg margarin
- 10 dkg trappista sajt a díszítéshez
Elkészítése:
1. A leveles tésztát kiolvasztjuk és 2-3 mm vékonyságúra nyújtjuk.
2. A tésztából kb. 2cm széles és 15 cm hosszú csíkokat vágunk.
3. Ezeket feltekerjük a fém rolóformákra. ( százas boltokban, piacon kapható) Úgy tekerjük, hogy egymást a tekerés során a csík fedje.
4. Lekenjük őket tojással, majd előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
A krém:
1. A tejszínt, a tojássárgákat, a tömlős sajtot, egy csipet sót és a 20 dkg reszelt sajtot a lábasban összemelegítjük, úgy, hogy a sajt felolvadjon és az egész egy egynemű massza legyen.
2. A tűzhelyről levével kihűtjük, gyakran átkeverve. Majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
3. A hűtőből kivéve a puha margarinhoz adjuk hozzá és az egészet habosítsuk jól ki robotgéppel.
4. Akinek van habzsákkal, akinek nincs kiskanállal töltse meg a rolókat és a két végét mártsuk reszelt sajtba.
5. Nagyon finom, jól eláll, kiadós, kiváló vendégváró is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése